Я пытаюся у ветрыка

Я пытаюся ў ветрыка:
-Ты чаго  журботны
І  чаго ты смУцішся,
Не глядзіш  у вочы?!
Можа, мой ласкАвы,
Пакахаў  вярбінку
Ды ўсё думу думаеш
Пра сваю судзьбінку?
Не глядзі так жаласна,
А  ляці  да рэчкі,
Там  твая  вярбіначка,
Там і быць  сустрэчы.
Прашапчы  ласкАва
Аб  сваім  каханні,
Можа яна  схіліцца
Да цябе  ў  ранні?!-


Рецензии