Звисаe павутиння з вiкон, стелi

В.Польова «Людина – не острів» (2006) камерна кантата
для голосу, фортепіано і струнних на текст Дж.Донна,
присвята Арефі і Цецилії, Національний камерний
оркестр «Киівські солісти», В. Сіренко, Н.Шукаєва


Звисає павутиння з вікон, стелі,
І краплі молоком ідуть у Вічність…
Ніхто і не живе у цій оселі,
Не зваблює живим потоком грішність.

Поєднані з долонями долоні,
Простягнуті до Сонця і до Неба,
Та почуття не те, щоб дуже сонні,
Але такі, що зведені у требу.

Пробилося й… не втримало акценти
Болюче, пересипане Любов’ю,
Довіру не давало під проценти,
Але і не впускало в дім відмову.

Старе прилипло пасмом до нового,
Засліплює несміле сподівання.
Світ визріває Радістю простого,
І легкого, і світлого Єднання.

23.05.2014


Рецензии