Night train

Train is rushing through the night
Wind is pushing train outta sight
is it joy--or hurt?
is it something--or is it naught?

is it stranger--or a friend?
are you kind, or are you mad?
are you darkness, or a bolt?
are you there, or not at all?

Train is running, train is rushing through this night
wind keeps whistling, wind keeps pushing train off sight
is it pleasure, is it pleasure, it is pain?
mark it 'yeah', mark it 'yeah'--or mark it 'nay'?

are you stranger, are you stranger--or a friend?
are you kindly, are you kindly, or are you mad?
midnight darkness, or a light's bolt?
are you there, or are you not?

weightless train is just like day
fleeting by, flying on--like a shade
if you've jumped on board it--you better strive!
cannot catch it, cannot stop it--it's the life!

carry me, my easy train, on winds!
let me feel the joy in fullest, but not fear!
let me find more love, less pain!
carry me yet longer, oh my train!

and i know the wind won't tire to push this train
and i know this train's track will never change
i believe this train is just like life:
if you really got on board it--YOU BETTER STRIVE!


ОРИГИНАЛ--ИннаЯ и Динозавры, "Поезд"


Поезд- мчится в ночь Ветер- гонит прочь.
Радость - или боль? Крестик- или ноль?
 Свой ты? Иль чужой? Добрый Или злой?
 Мрак ты? Или свет? Есть ты? Или нет?
Поезд мчится, поезд мчится в эту ночь
Ветер свищет, ветер гонит поезд прочь
 Радость это, радость это или боль?
Ставить крестик, ставить крест или ноль?
Кто ты, свой ли иль чужой? Кто ты, добрый? или злой?
Мрак полночный, или свет? Есть ты?  Или нет?
Этот поезд невесомый, он как день
Пролетает, и летает словно тень
Коль ты сел в него по-полной, то – держись!
Этот поезд не поймаешь:  он как жизнь...
Ты неси меня, мой поезд, на ветрах
Счастья б испытать по-полной, но не страх!
Дай любви узнать по-больше, но не боль.
Ты неси, меня по-дольше, поезд мой!
Знаю, ветер не устанет поезд гнать!
Знаю поезд курс не станет свой менять!
Верю поезд, этот поезд, он как жизнь
Если сел в него по-полной, то держись, держись держись....!


Рецензии