Земля потвор

Щосили тиснеш ти на гальма -
Горить червоний світлофор.
Твоя слабкою стала карма -
Тебе не пустять у собор.

Там вже кінчається молебень,
Свіча остання дотліва.
Когось життя на хвилі гребінь
Кида, несе і накрива.

Щосили тиснеш ти на гальма!
Таран!  Удар! Душа…  Ефір…
Безлюдний острів, привид – пальма,
І ти один, один, мов звір.

Ти не кричиш, бо втратив голос,
Ти не біжиш – немає ніг,
Мов одинокий кволий колос,
Грудьми на спраглу землю ліг.

Тепер хоч лайся, хоч молися,
Відкритий ти усім вітрам,
Закрили храм і не просися -
Ослабла карма, зникнув чарм.

Щосили тиснеш ти на гальма -
Горить червоний світлофор.
Безлюдний острів, привид – пальма,
Притулок вбивць, земля потвор.


Рецензии