Пророкую

Не в степах, де мете завія,
Не в лісах, що шумлять високо, -
Серед каменя в місті Кия
Б'ються в кров із беркутом сокіл.

А з нори, з-під землі сирої,
Наче боров, масний, здоровий,
Аж по вуха напившись крові,
Янус дивиться двоголовий.

Не молися, бридкий вар'яте,-
Не врятують мільярди гривень.
Полетить голова-стерв'ятник,
Слідом друга - в'язничний півень.


Рецензии