Реве, та стогне Днiпр широкий

Реве, та стогне Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива,
З усіх боків йде бій жорстокий –
Країну кожен розрива!

Один кричить – йдемо на Захід
А той кричить – на Схід, на Схід!
Та заколочуються цвяхи
В труну, у душу, та в живіт…

Кричить цей берег – ми не браття!
Й той берег не жалкує слів,
Палає розум, мов багаття,
Під кольорами прапорів.

І платять всі – за око оком,
Й гудить в повітрі новина –
Реве, та стогне Дніпр широкий,
Бо громадянська йде війна!

Тому й нема кінця в безодні,
Для тих, хто миру захотів,
Тому й реве Дніпро самотньо,
Чужий для рідних берегів… 

2014


Рецензии