На природi, на привiллi

Хоч в огонь – я не боюся,
Сильний дух в моєму тілі,
Бо я часто так пасуся
На природі, на привіллі.

Не страшні тортури – муки,
Бог щадить свого раба,
Мої друзі – степ та луки,
А сестра моя – верба.

Гідність я узяв у клена,
Думу думав в яворах,
А любов моя пісенна
У калини на губах.

Ще не висохли джерела,
Б’є із них вода жива.
Де ти, молодість весела?
Де ви, радості слова?

Де ти, юність величава,
На жагу і пристрасть падка?
Не шукай – даремна справа,
Лише спомин, лише згадка.

Тьохнуть в серці, як проснуся,
Днів минулих миті милі,
І я йду тоді, пасуся
На природі, на привіллі.
1996


Рецензии