Омана

Ривок. Стрибок. Скоривсь бар’єр!
І знову сміх з твого дивацтва.
Ти взяв бар’єр – ледь не помер -
Нащадок славного козацтва.

Такий закон високих сфер.
Його не зміниш, не зламаєш.
Загнав коня. Спізнивсь кур’єр.
І замість втіхи, прикрість маєш.

Малий для вигулу вольєр,
Як слід у нім не розігнатись.
Душі ж в галоп кортить, в кар’єр,
Зірватись з місця – мчатись, мчатись…

Поет, пастух ти чи прем’єр,
Облиш на краще сподівання,
Бо ти не Джон, не Ганс, не П’єр,
Іванко ти, простіше - Ваня.

Стомивсь боротись Гулівер,
Обсіли кляті ліліпути,
І правлять бал у нас тепер
Іуди підлі, хитрі Брути.


Рецензии