Пароплав

Сьогодні субота,
А завтра неділя,
Відкрийте ворота,
Пустіть на весілля.

Я виучив ноти,
Романс написав,
Як моря красоти
Любив пароплав.

Він плавав сумлінно
В обіймах морів,
Аж поки царівну
Морську не зустрів.

Зустрів, закохався.
Під владою чар,
Він в сіті попався
Підступних примар.

І збився він з курсу,
Невидимим став,
Без сили ресурсу
Пропав пароплав.

Пропав, загубився,
Оглух, онімів,
Навік розчинився
В безмежжі морів.

Промчалась відтоді
Часів курява,
Та пам’ять про нього
Понині  жива.

Нещасним коханцем
Назавжди він став,
«Летючим голландцем»
Зовуть  пароплав.
1994


Рецензии