Лебедi

Вишні вже в садках дозріли,
Терпким соком налились.
Лебеді на річку сіли,
На воді обійнялись.

Їм то знати, як кохати –
Щоб назавжди, щоб навік..
Та по ним почав стріляти
Безсердечний чоловік.

Гучно постріли лунали,
По воді мороз ішов,
З гілки вишні, вишні впали –
Потекла червона кров.

І тепер один літає
Птах під зорями вночі,
Він лебідку все шукає,
Плаче, жалібно кричить.

Час мина – надія рветься,
Згасне зоряний політ,
Він об землю розіб’ється,
Він покине білий світ.
1995


Рецензии