Зокопилили губи супостати

Снують  блазні: напищені, намащені
У своїй  рідній хаті,
Тай  мажуть смолою вікна і двері
Страшні  супостати.
Закопилили губи, набундючили брови,
Оскалили  зуби...
Ми думали, що вони  своїми стали,
Та дарма ,то звірі - не люде!
Запалила! Зажарила людей  отая сволота,
Та сама тихенько прошмигнула  до свого болота.
Кинула....Не подумала, що біду наробила,
І  мало їй, мало...Тай суне  далі в котьол своє рило
Так набовкалала, так наколотила, і  так розмішала,
Святе з грішним навіки , павутинням  страшним пов'язала.
В однім горщику, в одній посудині,в ріднім краї,
Старого, малого,  і того, що в колисці,
Що невміє і слова  сказати  - ПРОДАЛА.
Заклала  їх голови,заморочила,заломила їм руки,
І як отих овець нещасних , на наругу  ВІДДАЛА.


Рецензии