Карпатська рапсодiя

Нічна прохолода вірветься у вікна,
До тіла прилине, зігрівшись, затихне
І  низкою  спогадів, щира  на  ласку,
Тихенько  ві  сні  шепотітиме казку

Про те,  як  спускаються сиві  тумани
Із гір,  перетворюють дійсність на мани
Та роблять  бажання  людей  яскравіше,
Навколишній світ загортаючи  в тишу.

Дзвенітиме тиша  на ноті найвищій,
А вітер в сопілку загра  на горищі.
Ще  скрипне  зненацька  мостина у  хаті
І  шурхне  завіса  на  вікнах картата.

До  місячних  струн  обережно  торкнуться
Листям дерева... Й поволі зірвуться,
Неначе  в литаври ударять в саду,
Яблука стиглі у мокру  траву.


Рецензии