На барикадата

Посвещавам на героичните защитници на Новорусия - опълченците от Донбас и жертвите на Киевската фашистка хунта - Одеса, 2.05.2014г.

На барикадата днес братска кръв пролива –
фашизмът стреля срещу цял народ.
Безмилостно невинни хора той убива.
В небето лешоядите кръжат.

Фашизмът същият е – пали живи хора –
мъже, жени и майките с деца…
Това го вършеха в 42-ра –
блокади и разстрели, бомби, глад…

И маршируват в градове на войнска слава,
зад маски скрили злобните лица.
Ала народът и до смърт ще отстоява
правата си и свойта свобода.

Самодоволно  длани мръсни пак потрива,
в ефир ни лъже евробюрократ.
Народът слуша, гледа…Тръпки го побиват
от тази атлантико-евро-смрад.

Той е безродник подъл. Няма си Родина.
Парите не миришат от Уол Стрийт.
И никак не е важно колко ще загинат
за кръвожадния соросоид.

Лъжата днес са заплатили пребогато
лукавите банкери във комплот.
И двойните стандарти част са от играта –
с тях бомбардират нашия живот.

Стоим от две страни на тази барикада,
война за Правдата се води пак.
И всеки на позиция да стъпи трябва,
че да познаем кой е брат, кой – враг.

Но как се случва тъй, платеният предател –
министър или евродепутат,
да вдига тостове, не е ли светотатство,
на День Победы с руския народ?!

Планът на Сатаната ясен е: ненавист
към всичко руско и към родна кръв.
Аз вярвам, че фашистите ще се удавят
в победата на правдата в света!

5.05.2014г.


Рецензии