Ночi плин

Зорі густа червлена мідь
На сонні луки тихо ллється,
Не в змозі тиші  вже терпіть,
Пугач то плаче, то сміється.

Над ставом верби марять п’яно,
Сховався сполох у вишник.
Старанно,  ніжно,  філігранно
Ніч вишиває свій рушник.

Мине ще декілька годин,
З зорі побляклого люстерця
Казок, повір’їв і билин
Усе довкола тут нап’ється.

З чужих, невідомих світів
Примчить новий кружляти танок,
І так, як тисячу віків,
Почне на арфах грати ранок.
1994


Рецензии