Останнiй вiрш

Спливе життя. І в час прощальний,
В обіймах давніх весен,  зим,
Писати буду я останній
Свй вірш - без ширм, слащавих рим.

В пташинім вічнім стоголоссі
Для себе місце він знайде,
Спізнає світ, незнаний досі,
І вранці росами впаде.

Засяє сріблом на ожині –
До сходу сонця сріблу жить.
І будуть ночі горобині,
І буде щастя світла мить.

На річці хвиля стане грати,
Весло поламане приб’є.
І я скінчу вірша писати,
Вмістивши в нім життя своє.
1998


Рецензии