У светлы Дзень Перамогi

 Православному воинству,павшему на полях Отчизны в тяжкую годину нашествия
 иноплеменных(слова из молитвы).
  Сягоння на золку                Марш"Развітанне славянкі"               
  А чацвёртай гадзіне                Грыміць над зямлёй.
  Вяселле замоўкне                Страшным было галашэнне               
  І голас застыне.                Паланянкі:"Сыночак мой!
 -Рус Іван, здавайся!                У боціках з рызіны
 -У нас Іванаў многа!                Ножкі доўга будуць гарэць!"
 Вашым аўсвайсам                І стрэл Партновай Зіны,
 Да нас не дарога!                І Марата юнага смерць.
 Цяпер па чыне                Дзеці вучаць лічэбнік,
 Прафесія адна:                А Ў саракавыя
 Абаронца Айчыны                Ў Вольгі Дземеш
 Ён, яно, яна.                Лічбы агнявыя:
 У атрадзе "За Радзіму"                Эшалонаў - сем,
 Так многа байцоў,                Гансў - дваццаць чатыры,
 Так многа ордэнаў                Нуль - сем"яў:
 І медалёў.                Ні хаты, ні кватэры.   
 Хто з іх першы                Адна ў нас Радзіма -
 Сэрцам і грудзямі                Яна - ядына,
 Радзіму бараніў,                Адна ў нас Радзімачка -
 Таму ордэн Славы                Яна - ядыначка.
 Найлепшы                Шыкельгрубэр Анна,   
 Ўручыў камдзіў                Тваю бяду
 Марш "Развітанне  славянкі"


Рецензии