Нарачанскаму айсбергу - Максиму Танку

    Айсберг нарачанскай вады,                Пра трох багоў дзецям:
    Пясняр меднастволых соснаў,                Хлеб,бацькіі каханне
    Гадоў тваіх імклівыя плугі                Бессмяротны на свеце.
    Зааралі склад вёснаў.                А яшчэ паэзія дзівосная
    Сейбітам добрым стаў:                Беларуса Танка,
    Араў і ў склад і ўроскід.                Яго песні ўзоры-кросны.
    Пра жыццё спяваў,                Немаўля і калыханка.               
    Пра вясны росквіт.               
    Абяцаў і з-пад кургана
    Устаць на покліч песні,
    Устаць,як сонца румяна
    Ўстае напрадвесні.
    Вось і клічу цябе,
    Хоць і нявартая,
    Суцяшаю сябе
    Тваёй песні квартаю.
    Ой,як ты жартуеш
    Пра "вінаваты" тапор!
    А як мілуеш
    І верас, і птушку, і чабор.
    Спраўдзіцца абяцанне!
    Дзе ты ёсць - азірніся,
    Хоць птушкай-шчабятаннем
    нашчадкам адзавіся
    І напомні ўранні


Рецензии