***

     За працу не плацілі                То хаця б у канторы
     Ні царскімі грашамі,                Цягнуў трудгуж,
     Ні персідскімі дыванамі -                Дык не, не. не -
     Ніякімі грашыма.                Анік не працавалі.
     Дармаедствам грашылі,                Зімой і па вясне
     Гультайствам даражылі,                Танчылі,балявалі.
     Яшчэ гэтым і ганарыліся,                А там майстар
     На прыгонных сварыліся,                Ходзіць паміж станкоў,
     У паясы запляталіся,                Пэўна,не бачыць,
     На балях выскаляліся.                Хто хворы,хто здароў.
     О! Панская пыха                І тонкай рукой
     Нарабіла народу ліха:                У тых,у тых
     Ары,касі,малаці. тчы,                Паясах залатых
     А пан грошы лічы ды лічы.                Васількі  - ракой.
     А калі з паноў і трапляўся               Эх!Васількі вы,васількі,
     Разумнік-прыгажун,                Васільковыя аганькі,
     Няхай бы трапятаўся                Беларускіх вод
     На рабоце, жыгун.                Срэбны ручайкі.
     А дурны раве ўголас,                А можа, ручайкі слёз,
     Як бык, здаровы.                Што дзяўчына праліла:
     Яму б не пояс,                Не пашлеш з поштай
     А вазіць дровы.                Пісьма-галубка.
     А каторы,                Не пажалішся маці,
     Калі і нядуж.                Не пабудзеш у хаце,

    
      


Рецензии