Уладзiмiру Караткевiчу

              Ты глядзіш з партрэта      
              Запытальна-задуменна            
              У чаканні як бы дыялогу,
              У вачах роздум-паразуменне.
              Вецер восеньскі прыляцеў,
              Дыхнуў у твар вільготна.
              А як смяяцца ты ўмеў!
              А к працаваў ахвотна!
              Сеўшы на лаўку
              Ў скверыку-парку,
              У цішы-самоце
              Восені Ясеніі,
              Тваёй чазеніі,
              У шолаху старонак
              Кніжак тваіх гронак.
              Эх! Жыццём дзядзькаваны
              Зверху і да вышыні,
              Караткевіч Уладзімір,
              Паклон табе да зямлі.
             




      
             


Рецензии