Ода капусце

                Не пайду ў танок,
                Мой ты качанок,
                Не пайду ў таночак,
                Мой ты качаночак.
                А пайду палоць капусту,
                Маю густую, тлусту.
                Буду смачна сёрбаць
                Толькі гарачай,
                А не інакш,не іначай.
                Калі ж незнарок
                Пасаджу гузак,
                То даю зарок
                Лячыць той сіняк,
                Зялёны ды сіні,
                Толькі капустай.
                Затопчуць яго не свінні,
                А трэба таптаць
                Толькі капустай,
                І нас капуста
                Палечыць шустра.
               




               
            


Рецензии