Нагода вершу

               Бачыш, вераб"і-пузачы
               Скачуць,як таўкачы,
               А сінічкі-малышкі,
               Ну,як на вярбе пупышкі.
               Паглядзі ты:
               Кураня малое-
               Сонейка ўдалое.
               Яго не адно, а двое:
               Жаўток ды бялок.
               Глянь: лес сасновы -
               Зялёны вожык.
               Яму не трэба абновы:
               Малады там кожны.
               Лёгка дыхае там
               Малады і стары,
               Меданосам-лугам
               Рады пчолы і мы.
               Што дае прырода,
               Падзякуй ды бяры.
               Яна і вершу нагода,
               І мы яе сябры.
               

               


Рецензии