Царiвград
Ходімо, брате, однією дорогою,
одну думу думатимемо.
/ Народні прислів’я /
На крутій горі під захистом гармат
В минулому століть величний Царівград -
Місто-фортеця, поселення черкас,
У розбраті зруйнований не раз!
Біжить мАлая річечка Бахтин
Широкою долинОю,
Упадає в бІльшую Оскіл,
Та попід горою.
Оскіл наповнює Дінець,
А той у Дон порине –
Потоки дружнії крапель
Об’єднуються в силу!
Як річечки всі розірвати,
То куди їм бігти?
А без них висохне море –
Усе живе загине.
І народи з різних націй
Повинні буть єдині!
Як братів всіх роз’єднати –
Не буде країни.
Біжить мАлая річечка Бахтин
Широкою долинОю,
Упадає в бІльшую Оскіл,
Та попід горою.
Гора крутая, мальовничий виднокрай –
Царь-град цвів-розцвітав немов би рай!
Коли б не ворогувати рідним братам...
Зостався один камінь пам’яткою нам.
23.IV.2014р.
Цареборисів, Царівград – перше місто Слобідської України, збудоване в 1599 році за наказом царя Бориса Федоровича Годунова.
Черкаси – так називали українців.
Свидетельство о публикации №114042609726