Х ба приречена земля

Хіба приречена земля
Глитати сльози, кров і горе?
Чи, мабуть, ними хліба море
Годує – Правди в них гілля?

Хіба приречені серця
Ковтати братнюю ненависть?
Авжеж, з безвірства теє сталось,
Бо тут керує дух мерця.

В омані владою загрались,
Ввели в оману і людей;
Випробування всім досталось,
Зробити вибір – не бродвей.

Розпуста, лжа, хабар, пияцтво
Заручені з відвічним злом, -
Двері відчинені у рабство,
Схопили зрадники кермо.

Курують нами хто завгодно, -
В своїх не вміємо руках
Триматися; шкода, пригодні
Лише – в чужих. То – біль. То – жах.

Міцне – коріння ворожнече,
Його тримає ворожба,
Зректися треба їх, ці речі
Зведуть у пекло,  у небуття.

Чи того мріє Україна?
Що їй належить ще? Народ.
Благослови, Господь,
Кожну людину
Знайти свій рід, і Дух-оплот!               

 14-15.04.2014.            


Рецензии