Не обiйме, не пригорне...

Не обійме, не пригорне
Травень травами мене.
Моя мрія ілюзорна
Непомітно промайне.

Промайне і тихо згасне,
Мов комета уночі.
А горіли ж так прекрасно
В божім храмі дві свічі.

Дві свічі—два серця милих,
Дві душі—і цілий вік.
В травах срібних та похилих
Віри зрікся чоловік.

Він пішов і загубився,
Втратив розум, часу лік.
І просився, і молився
Бідний грішний чоловік.

Бачив він пречисті храми,
Чув церковний передзвін
І несло його вітрами
Божевільних перемін.

Безталання непроворне,
Гасне сонце осяйне.
Не обійме, не пригорне
Травень травами мене.
1998


Рецензии