Буремна нiч

Всю ніч шалені блискавиці
На шмаття небо люто рвали,
І спраглий світ жадав напиться -
З небес потоки шумували.

Мов з велетенської рушниці,
Що не дано піднять нікому,
Метали стріли блискавиці
У грізному гурчанні грому.

І лиш на мить все затихало
І  починалося спочатку,
Яскраві спалахи влітали
Через вікно в мою кімнатку.

Текли по стінах полосою,
Тікали за віконне скло.
В цю ніч жаданого спокою
Нікому в світі не було.
1994


Рецензии