Не шукайте iдеалу

Не шукайте ідеалу,
І Ісуса клали в ясла.
Зірка з неба в безвість впала,
Спалахнула і погасла.

Кров спеклась на палаші,
Наситилось тілом лезо.
А закоханій душі
Вже не жить, на жаль, тверезо.

Їй спокою не знайти,
Не позбутись бідній муки
І на спалені мости
Не ступить після розлуки.

Вже допита чорна кава,
Все поклав ти на ваги,
І тепер не маєш права
Не платить старі борги.

Ти тепер не маєш права
Залишатись  в забутті -
Гроші, влада, пиха,  слава -
Речі тлінні, не святі.

Зірка з неба  в безвість впала,
На душі важка пітьма.
Не шукайте ідеалу!
Ідеального нема…
1995


Рецензии