Якi ми схожi, якi рiзнi...

Які ми схожі, які різні:
Ти—в  неба синь, а я—в ріллю,
Тому осінні квіти пізні
Сильніш від тебе я люблю.

Вони, мов діти запізнілі
І народились, як і я,
В жовтневі ночі перезрілі,
Коли малинова зоря

Лице вмиває в річці повне,
Сія вода в її руках,
Коли за літом сумно стогне,
Востаннє стогне в плавнях птах.

Які ми схожі, які різні:
Ти—в неба синь, а я—в ріллю,
Тому осінні квіти пізні
Сильніш від тебе я люблю.
1993


Рецензии