Насiння

Зорі зникають з світанком,
Тануть, як кава розчинна,
Що я звичайно п'ю зранку.
Може, у тому причина?

Може, у тому вся правда?
Все відбулося, як треба.
Зоряний блиск - лиш принада
Для сонних риб. За потреби

Кине рибалка у воду
Жмені небесного сім'я.
Кажеш про вічність і вроду?
Зорі - то тільки насіння.

Мабуть, так само, як люди?
Так говорити - не чемно.
Грати надійні повсюди -
Отже, питати даремно.

Тож розповім так, як сталось.
Ця правда жертви не гідна:
Я дуже скоро дізнаюсь,
Що я не та, хто потрібна.


Рецензии