Уж отцвели мои сады
Но родина ждет и доныне:
Забытый хутор в три избы,
В закатном отблеске рябины.
Иду знакомою тропой,
Здесь в поле с дедом пас я стадо.
А рядом, мудрый и седой,
Лес, сбросивший к ногам наряды.
Я слышу смех, знакомый смех
И снова вижу ее очи.
А что ее здесь больше нет
Мой разум принимать не хочет.
Разобранный забор, пустырь…
Игрушки ждут под слоем пыли
И как мираж – шумят кусты
Что пару лет уж как срубили.
Обнять бы все и утонуть
Под песню мамину в постели.
Но в горле ком, и давит грудь
И в пустоту метут метели.
АНТОН КЕЛЬМУЦ
І адшумеў ужо мой сад,
Ды й кліча йзноў мяне радзіма,
І веска з жменею тых хат,
Ля плота ў чырвані рабіна...
І поле, дзе ты маладым,
Калісьці з дзедам статак пасціў,
І лес - той ціхі і сівы,
Што прад зімою лісце страціў...
Дзяўчына тая, што кахаў,
Аднак не скрочыш ты з дарогі:
Цяпер ўжо іншы час настаў,
Насталі новыя трывогі.
Цябе чакае плот стары,
Сагнуўшыся, бы пьяны ў пекле,
За вёскай "нашыя" кусты,
Што год ці два ўжо як ссеклі...
Усё тут хочацца абняць,
Што помнішь ты, і дзе вы жылі,
Той край, дзе год, а можа пяць,
Твае гады адгаманiлi
Свидетельство о публикации №114041905482
С уважением. Ваш стих тронул сердце неистовой зубовной болью!!!
Соколов Сергей 2 10.03.2015 20:30 Заявить о нарушении