Бесполезные потуги

ДАРЭМНЫЯ  ПАТУГІ.
***
Знайсці б  той  Час,
які  Няшчасце  абмінула...
Перадыхнуць  Там,
і – развеяцца...
Ды, дзе  Ён, людзі ?
Можа  чулі ?
Ці  ёсць  на  Сьвеце, без  Няшчасця  месца ?

Спакой – бывае  на  Душы...
І – Неспакой...
Няшчасце  ходзіць –
да  мяне, і  да  суседа.
Яго  не  выправіш,
як  Справу – талакой.
І  як  Няшчасце  абмінуць –
няведама... 

Жыццё – як  Шчасце  нам  падаравАна.
 Няшчасце   існуЕ  навошта, Божа ?!
Мы ж – абыходзім  так  Яго  старАнна...
Яно ж  нас  абыйсці –
ніяк  ня  можа...
*+*
17 красавіка 2014 г.
**( знайсці – найти;  Час – Время;  абмінула – обошло; можа  чулі – может  слышали,знаете;
на  Сьвеце – на  Свете, в  Мире; талака – общество  друзей; няведама – неизвестно;
падаравАна – подарено; існуЕ  навошта – существует  зачем; абыходзім – обходим;
старАнна – старательно; абыйсці – обойти; ня  можа – не может).


Рецензии