Новий день

Гойдає вітер в полі ковилу,
Розчісує сріблясто-білі коси.
Зійду з дороги,ляжу у траву,
Послухати як випадають роси.

Закривши очі, слухаю пісні,
Що їх співає жайворонок в полі,
І задрімавши, мабуть, уві сні
Полину в світ,де розквітають зорі.

Накрила ніч степ зоряним рядном,
З хмарин струсила ніжну прохолоду,
Сріблястий місяць вийшов за селом,
І покотивсь шукати в хмарах броду.

Вдихнув на повні груди запах трав,
Піднявсь з землі і вийшов на долину,
Вже й новий день мене в степу застав.
Його вітаю й славлю Україну.


Рецензии