За що боролись? Чого добивались?

Якось, біда постукала тихенько в двері,
А пані, була зовсім молода.
Не  зрозуміла, що  її на  смерть погнали,
І весь народ  з собою  потягла .
Їй обіцяли,  що вона постане вільна
І не одягне більше  кайданів.
Вона  послуха , поводирів тих підлих,
Й полинув  плач з  обвуглених  вінків.
Проллялась  кров  стражденного народу,
Слізьми в асфальті  - болем    запеклась.
Топтали  внуки  дідову награду…
А хтось із люду тихо  зловтішавсь.
Продали  совість!Честь-  роздали.
Купили  правду  нещасні  копійки.
За що  боролись? Чого добивались?
Щоб нас роздерти на шматки?


Рецензии
Елена, к сожалению, доверчивость подводит и не только ...

Анатолий Олейник   28.05.2014 14:13     Заявить о нарушении
К большому сожалению, доверчивость используют в разных целях не всегда с чистой совестью люди, не всегда благих намерений.

Елена Полищук -Зелинская   31.05.2014 00:41   Заявить о нарушении