Scumpului meu frate

Scumpul meu frate,
Ce rar ne vedem,
Si esti tu departe,
Si timp nu avem.

Dar a fost un timp, -
A fost copilaria,
Cind tatal era viu,
Si mama era vie.

Eu, fiind sora mai mica,
Cu tine nespus ma mindream,
De nimeni nu aveam frica,
Caci tu de toti ma aparai.

Daca careva din noi avea vre-a bomboana,
Ambii mincam din ea.
Si ne iubeam tare-tare,
S-atit de bine era!

Apoi pe cuptor la "ЧЕМОДАН"
Lectiile pe rind le faceam,
Tu intotdeauna ma ajutai
Cind eu ceva nu intelegeam.

Tu atit de frumos ne povesteai
Cartile citite de tine!
Cu suflarea intretaiata ascultam,
Iar in casa era cald si bine!

Iarna la sanius pe toloaca ieseam,
Si fiindca sanii n-aveam,
Cu o sirma-ndoita amindoi ne dadeam,
Pina cu totul nu inghetam.

Apoi veneam acasa inghetati, uzi la pcioare,
Si chiar daca parintii ne ocarau,
Bucuria ne era foarte mare,
Iar a doua zi totul  se repeta.

Asta a fost foarte demult...
Dar noi si astazi aceeasi sintem.
Tu imi esti fratele meu cel scump!
Pacat, ca atit de rar ne vedem...


Рецензии