***

Кайда булдын ,жаным кайда устен
Кара чечлеренне кайда тарадын
Якты кузлеренне нурландырып
Ниге кузляремэ  карадын?

Ниге курдем икен ,ник таныштым
Учак яна хазер йорегемде
Куз карашын белэн,хем таушын,,
"Жаным"диген сузен кунелемде.

Алтын кояш йозлэрэмэ карап
Йорегеме нурлар уткерген
Сине айлы юлы белен
Хер тэн саен барам- ашкынам

Жаным ап -ак карлы чечляренне
Тан жиллере емшак тарасын
Яшел урман ,зенгер куклер булып
Минем кебек сэеп карасын.

Алсу чечек атып жэмле булсын
Бегрем килечакта кэннерен
Нурлар сипкен якты йозлеренне
Бехет дулкынына чумдырсын.

Аллы -гэле кызыл чачак аткан
Чишмэ ага ,ындыр буеннан
Тормош мине синнен аерсада
Матур -гэлге барып кундырсын.


Рецензии