На Росiю

Народилась в Україні,
На Росії хоче вмерти,
Дивні старі баби нині,
Мо’ лукавого то жертви.

Нащо перти на Росію,
Умирай тихенько вдома,
В драматичну цю подію
Дія рідних всім відома

Всі поплачуть й відспівають,
Відвезуть на кладовище
Й під молитву поховають
І хреста поставлять лише.

Усі рідні та знайомі
Вип’ють чарочку тихенько,
Твої дії всім відомі
Пригадають і скоренько

По домівках розійдуться,
В кожного свої турботи
Невідкладні віднайдуться
З понеділка до суботи.

А в неділю хтось до храму
Піде Богу помолитись,
Хтось  зіграє вдома драму,
Щоб горілочки напитись.

І забудуть, що жила ти,
Їхня родичка, знайома,
Що хорошою була ти
І сусідам всім відома.

Тож вмирай де вже прийдеться
Скрізь однакові порядки,
Це живим лише здається,
Що згадають їх нащадки.
14.04.14.


Рецензии