Iepurasul

                / Pentru nepotei/

Iepurasul a furat
Morcovul cel mai mascat,
S-a-nceput sa-l pape tot,
Tot lingindu-se pe bot!

Dar... L-a mincat pe jumatate,
Mai departe - pu mai poate!
Restul el l-a aruncat
Sub o tufa linga gard.

Insa o bufnita batrina
Gingas l-a luat de mina
Si i-a spus cu- glas duios :
- Ce faci tu - nu e frumos!


Ia atit, cit poti sa duci,
Nu lua, ca sa arunci!
Musca cit poti inghiti,
Nicicind nu te lacomi!

Si de-atuncea iepurasul
Tot cutreera imasul,
Dar nu rupe in zadar
Nici o frunza-n plus macar!

Rupe doar cit sa manince,
Nu mai mult, - sa nu se strice,
Restul - pentru altii lasa,
Pentru ca de toti ii pasa!


Рецензии