Антон Кельмуц. Вот, отшумел уже мой сад
Вот, отшумел уже мой сад,
Тоской я полон по отчизне,
Деревне с домиками в ряд,
Рябине, что, краснея, виснет...
По полю, где ты молодым
Пас вместе с дедом раньше стадо,
По лесу - тихим и нагим
Зиме представленным когда-то...
По девушке, что так любил,
Но не свернуть уже с дороги:
На новый путь давно вступил,
И о другом твои тревоги.
Но ждёт по-прежнему забор,
Хоть покосился, будто спьяну,
И года два назад топор
Кусты срубил там "наши" рьяно.
Так хочется здесь всё обнять,
Что в памяти ещё поныне,
Тот край, где год, а может пять
Тех лет тебя заполонили.
***
(І адшумеў ужо мой сад...)
АНТОН КЕЛЬМУЦ
І адшумеў ужо мой сад,
Ды й кліча йзноў мяне радзіма,
І веска з жменею тых хат,
Ля плота ў чырвані рабіна...
І поле, дзе ты маладым,
Калісьці з дзедам статак пасціў,
І лес - той ціхі і сівы,
Што прад зімою лісце страціў...
Дзяўчына тая, што кахаў,
Аднак не скрочыш ты з дарогі:
Цяпер ўжо іншы час настаў,
Насталі новыя трывогі.
Цябе чакае плот стары,
Сагнуўшыся, бы пьяны ў пекле,
За вёскай "нашыя" кусты,
Што год ці два ўжо як ссеклі...
Усё тут хочацца абняць,
Што помнішь ты, і дзе вы жылі,
Той край, дзе год, а можа пяць,
Твае гады адгаманiлi
Свидетельство о публикации №114041300407