Келентер Келентерли. Поймал поэта чуткий взор...

Поймал поэта чуткий взор,
Как слёзы льют с кавказских гор
Весной, стекая на просторы.
И снежной шапки их убор,
Фиалкам дарит жизнь у гор,
Раскрашивая мир в узоры.


В холодный, лютый, зимний день,
Светило в сводах синевы, 
Мир в пёстрых красках озаряет
И превращает лёд в капель...
Так сердце нежное зимы -
В слезах весну благословляет!...


....................................


Акуна заз чи дагълара
Вилерилай нагъв алахьиз,
Жив гуьнейра агааж жеда,
Чишин хулар авахьирла.
Ишезвай жив кьилел алаз,
Мулдин цуьквер хкаж жеда.

Хиб атайла ялав галаз
Цавун чина къекъведа рагъ.
Чилел гьикьван рангар гъида,
Жангадикай хъжеда чиг,
Къайи хъуьт1уьн рик1из килиг,-
Ишез-ишез гатфар гъида!...

Келентер Келентерли


Художник Фуад Саидахмедов.


Рецензии