Вклонюся...

Вклонюся низько я Франку
За молот у руках Каменярів!
Вклонюсь Олесю Гончару -
В душі Собор не спліснявів!

Вклонюся рідним землякам -
Патріотичним мастакам:
Багряному — за Гетсиманський Сад!
Остапу Вишні — за сатиричний  лад.

Вклонюсь Шевченку за Кобзар,
А Рильському  - за  Мову без гіркого полину.
Вони для України як нектар!
Ковток повітря свіжого і талану. 

Вони словами сіяли Свободу!
Вшануймо пам'ять! Ми їх Роду!
Їх пісня солов'їна завжди лине!
Хто відцурався — той хай згине!

Вшануймо Котляревського за Енеїду!
Та не дамо прикласти руку дармоїду!
Герої Слова віддали життя за Україну!
Не підведем, а гідно збережем ЇЇ Єдину!


Рецензии