Acrostihuri

          GALINA  CIORESCU

Gindurile mele zboara,
Alearga, au simtit primavara,
Limpede va zaresc prin departare,
Inima mea pentru voi bate tare.
Numai aceasta acum ma mai tine,
Amintirile totdeauna-s cu mine.

Cine ma poate-ntelege pe deplin?
Iar cind mi-i trist ori cind suspin
Oare cine ma va mingiia?
Rana din suflet cine  mi-o poate lega?
Este vre-un leac pentru a mea durere?
Sufletul unde isi poate afla mingiiere?
Cind sint  intristata si mi-i  foarte greu,
Unul ISUS ma intelege mereu!

                SNEGUSOR

Scumpa, dulcea mea copila,
Numai tu de mine ai mila,
Esti comoara  mea cea mare
Gingasa si rabdatoare.
Unica in felul tau de a fi
Si numai tu poti asa tare iubi!
Oricine te stie -toti te adora!
Rar mai gasesti asa fiica, sotie, mama si sora!...

                DORIAN

Dulcele meu  fiu, te iubesc.
O, cit de mult la tine eu ma gindesc!
Rugaciuni catre Domnul inalt pentru tine,
Iar El m-a incredintat, ca va fi totul bine.
Acum te rog sa ma ierti pentru toate,
N-am fost o mama prea buna, poate...

                SANCIC

Scumpul meu ginere, un aur tu esti,
Acum am  inteles asta bine!
Nici  odata pe nimeni de rau nu vorbesti,
Ci totdeauna pe toti ii vorbesti de bine.
Ierti pe cei, ce rau ti-au facut,
Chiar daca atunci la moment te-a durut.

                ADINUS

Adinus, scumpul meu puisor,
Domnul sa bineuvinte al tau viitor,
Inimioara s-o pazeasca de orice rau,
Numai fericire sa-ti dea Dumnezeu!
Urmeaza-l pe Domnul intreaga ta viata
Si poruncile Lui sa-ti fie povata!

                MAXIMEII

Mai intii a fost numai unul.
Apoi au fost doi.
Xerocopia lor s-a primit,
Iar acum s-a ivit si al treilea vioi.
Mai au de unde si mai multi sa fie,
Este de unde sa se mai inmulteasca.
Inca citi vor mai fi  - nu se stie,
Speram, ca familia lor sa mai creasca....
               :-).           :-).           :-)


Рецензии