Hai, vino

Hai, vino, vino la mine, as vrea sa-mi zici asa
cum se vorbeste-n cintec: frumoasa, dulcea mea;
c-un dans de vrajitoare sa ma ademenesti,
cu trupul tau de nimfa sa ma innebunesti,
sa ma alungi in noapte, pe urma sa ma-ntorci,
ca pisica cu ghemul cu mine sa te joci.
Sa-mi rascolesti prin suflet cu ochii tai cei mari,
iar cind ma voi deprinde, ca fumul sa dispari.
Sa ma impingi c-o mina, cu alta sa ma tragi,
sa-mi calci pe demnitate, pe urma sa ma-mpaci.
Si-asa o viata-intreaga sa ma tot tii pe jar, -
cu sufletul in gheata si inima-n pojar.

(Hai, vino Sandic Constantin)


Рецензии