Mindria

Pe multi mindria i-a rapus,
Ea a mers totdeauna inaintea caderii.
Biserici intregi din cauza ei s-au distrus,
Cei mindri pasesc pe calea pierzarii.

Nici lipsurile, nici saracia,
Nici vre-un altfel de pacat,
Nu au distrus atit, cit mindria.
Din cauza ei - multi de Hristos s-au lasat.

Si asa pe neobservate ea vine,
Iar daca la timp nu o opresti -
Usor face robul sau din tine
Si toata viata apoi ii slujesti.

Ea este o boala cronica a acestui veac,
Ce si in biserici deja a patruns,
O boala, ce numai la Domnul are leac,
Un foc, ce multe suflete a distrus.

Pazеste-ne, Doamne, de acest pacat,
Smereste-ne Tu pe fiecare,
Iar daca mindria undeva a intrat, -
Zdrobeste-o Tu cu mina Ta tare!      


Рецензии