Motanul si tigrul

                / Npoteilor mei scumpi /


Un tigru se-ntilni cu-n motan
Si se mira de el avan :
- Vai, frate, de ce esti atit de mic,
De parca ai fi un tigru pitic?!

Tu ce maninci? Cu ce te hranesti?
- Cu vrabii, cu soareci...
- Dar daca vrai ca mine sa cresti,
Incepe ca mine, sa maninci caprioare,

Si bivoli, mistreti de tot soiul!
Dar iata ce-i spuse pisoiul:
- Decit ca tine asa sa maninc,
Mai bine ramin eu pitic.

Sa stau linga soba la cald,
Sa ma mingiie stapinul cu drag .
De ce sa imi caut eu hrana prin hresturi,
Cind stapinul meu si asa ma hraneste?!

Ramii tu in padurea ta deasa,
Eu, insa, nu plec nicaieri de acasa.
Mie si aici nu mi-i rau
Cit este cu mine stapinul meu!

Chiar daca esti tu atit de mare,
Esti intr-o vesnica alergare.
Eu, insa, dorm atit, cit doresc
Si cred, ca mai bine ca tine traiesc!

Asa ca - ceao, mai frate,
Iti doresc sanatate
Si dinti acutiti,
Ca hrana sa-ti prinzi!

Dar pe mine, sa stii, - ma hraneste
Stapinul meu, ce grozav ma iubeste!
...Iata asa, chiar daca semeni cu cinva la infatisare,
Dar fiecare locul lui si viata sa isi are....


Рецензии