Iepurasul si ariciul

     /Penru scumpii mei nepotei /


Iepurasul intr-o zi
Pe arici il intilni
Si ii puse o-ntrebare :
- Ia sa-mi spui tu, fratioare,

Pentru ce atitea ace
Ai pe spate. Asa-ti place?
A mea blana e frumoasa,
Alba, moale si pufoasa!

Aricelul ii raspunse :
- Blana mea-i ca sa m-ajute.
Cind pericolul e-aproape
Doar blanita mea ma scapa!

Caci, cind vulpea e aproape
Si doreste sa ma pape,
Eu fuguta ma fac ghem
Si de ea nu ma mai tem!

Tu ai picioruse lungi,
Ce te-ajuta ca sa fugi,
Ale mele, insa-s scurte
Si nu pot sa ma ajute.

Dar ma scapa aceste ace.
Deaceea, blana-mi place!
Chiar daca nu-i prea fumoasa,
Dar in schimb - e sanatoasa!


Рецензии