Mormintul

Pe deal - o cruce, un mormint,
Dar cine in el zace?
Un ucigas, ori poate un sfint
In pulberi se preface ?!

Cine ai fost? - Poate-un viteaz,
Avut-ai idealuri,
Ti-au curs si lacrimi pe obraz,
Da poate umblat-ai numa-n aur?!

Dar poate ai fost un cersetor,
N-aveai nici pat, nici masa ?
Cine n-ai fi - esti muritor
Si in pamint ti-i  casa...


Рецензии