Eu si natura

M-am nascut in sinul naturii,
Am crescut printre copaci si flori.
Acolo se pune capatul urii,
Iar de atita farmec te trec fiori!

Iubesc nespus aceasta splendoare, -
Tot ce a creat Dumnezeu atit de frumos!
Ma bucur la nesfirsit de o floare,
Ori de corul pasarilor armonios.

Copacii cresc alaturi unul de altul,
Dar nu se dusmanesc nicicind,
Stelele stralucesc din inalturi ,
Atit de splendid luminind!

As vrea si eu sa fiu un copac,
Sa dau oxigen si racoare,
Si ce n-ar fi - totdeauna sa tac,
Sa nu provoc nimanui suparare.

Totu-i atit de perfect, minunat
Unde omul inca nu a patruns,
Dar unde piciorul lui a calcat
Ramine totul in urma distrus.

...Ce mult imi place natura
Anume asa, cum a creat-o Dumnezeu.
As vrea totdeauna sa-i simt caldura,
In sinul ei vreau sa ma aflu mereu!...


Рецензии