Timpul

Se scurge timpul printre degetele rasfirate
Ca prin clepsidra nisipul marunt.
E noapte, e ziua si iarasi e noapte,
Eu stau si tacuta-l ascult.

Timpul nu sta - el se grabeste
Din vesnicii spre noi vesnicii.
De cind si de unde el oare porneste?
Nici eu nu siu si nici  tu nu stii.

Si in acest timp, ca niste mici punctulete,
Ne gasim si noi in universul imens
Intr-o vesnica alergare pe multe cai razlete,
Mereu ne ciocnim unul de altul din mers.

Si nu ne ajunge nici timp, si nici spatiu,
Macar, ca si unul, si celalalt e infinit.
Doar duhul descatusat usor se inalta
Si zboara spre cerul inalt fericit !....


Рецензии