Розлад

Жили мирно, дружно працювали
Та пліч-о-пліч разом воювали
Союзу могутнього сини
В роки Вітчизняної війни.

Разом розбирали і руїни,
Відбудовували заново країну.
Одну спільну світлу мету мали -
Відновили, возвели, відбудували.

У єдиному пориві, в спільнім руху
Відродили швидко із розрухи
Й наслідків тяжкого лихоліття
У минулому, двадцятому столітті.

І впродовж більше семидесяти років
З року в рік, з дня в день і крок за кроком
В мирі, злагоді, добрі співіснували,
У майбутнє світле крокували.

Та якась підступна, зла тварюка
Роз"єднала наші братні руки
І з цинізмом та нахабством, не доречі,
Сіє ненависть, розбрАт і ворожнечу.

До основи розвалила, розсварила,
Свою справу чорую зробила
І завдяки послузі ведмежій
Вже самі собі ми не належим.

Маєм в справи зовнішнє втручання,
Європейське  маніпулювання,
Що в одній руці тримає кнут, у другій - пряник,
Крок уліво й перекриють краник.

А це значить нам відмовлять у кредиті
Хитрі європейськії бандити.
Тому і живуть у лжебраваді
Можновладці, що годити раді
І готові, навіть, лазить рачки
За заокеанськії подачки.

Що сьогодні, друзі, з нами стало???
Маєм все, але, здається, мало!
Через що хоч ти, наш "старший брате",
Став підступно з нами воювати?

Розум спить,як є "дурная сила",
Це російський Президент довів на ділі
Втративши здоровий глузд. Мабуть хворіє
Параноєю чи на шизофренію.

Наче Гюльчатай, закрили личка
Путінські "зелені чоловічки",
Захистить щоб від бандитів мнимих,
Агресивно вдерлися до Криму.

Ті, хто щирий дружній намір має
Масками облич не закриває,
Подасть руку, в біді допоможе...
З Кримом випадок? Це на добро не схоже.

Відсічі на вторгнення не має
І сьогодні уже схід палає.
На донецькі й харківські події
Саме час прийнять рішучі дії.

Але маєм не Прем"єра в Раді - крису,
З вихоленим виглядом Нарциса
Й самолюбувнням до огиди.
Будемо служити панихиду

По Вкраїні, якщо владні люди
Посадові крісла гріти будуть
Та базікати, а не підУть до бою...
Все закінчиться масштабною бідою.

Українцям бУло б довподоби
Щоби хтось отримав кулю в лоба
Кров"ю збагривши сорочку білу,
Підкріпивши, врешті, слово ділом!

                07.04.2014


Рецензии