Стафидова В. М. Футбол превод Величка Петрова

ФУТБОЛ

        Стафидова В.М.
Я сегодня очень зол —
Нет  билетов на футбол.
Очень  важная  игра.
Без  билетов полдвора.
Не потрачу лишний цент,
А куплю абонемент.
Что за гул? — Так  это ж  гол!
Надо быстро на футбол!

Клуб наш супер-чемпион,
Вот уже на поле он.
Подождёт прекрасный пол —
Нам  с друзьями на футбол.
Тише, Танечка, не плачь,
Вот  тебе футбольный мяч
Только Таня вот прикол
Тоже  рвётся на футбол.
;
ФУТБОЛ
         
    Превод Величка Петрова
Днес съм доста, дос та зъл
без билет за футбол върл.
Важната за мен игра
без билет да разбера
как да съм абонамент,
без да губя нито цент.
За да зърна всеки гол
Бягам бързо на футбол.

Клубът наш е шампион,
на поле Наполеон,
хубавия идва пол,
с близките си на футбол
Тихо Таничка без плач,
на ти футболния мач.
Таничка се закова.
Той на мач се озова.


Рецензии