Молитва Богородице Дево

Много мы Молтитв узнали!

Но, ведь есть ещё одна!

Молитва Богородице Дево!

О Пресвятая Дево, Мати Господа Вышняго, Заступнице и Покрове всех, к Тебе прибегающих!

Призри с высоты святыя Твоея на мя, грешнаго (имя), припадающаго ко пречистому образу Твоему;
услыши мою теплую молитву и принеси ю пред Возлюбленнаго Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа; умоли Его,

да озарит мрачную душу мою светом Божественныя благодати Своея,
да избавит мя от всякия нужды, скорби и болезни,
да низпослет мне тихое и мирное житие, здравие телесное и душевное,

да умирит страждущее сердце мое и исцелит раны его,
да наставит мя на добрая дела,
ум мой убо от помышлений суетных да очистит,
исполнению же заповедей Своих мя научив,
от вечныя муки да избавит и Своего Небеснаго Царствия да не лишит мя.

О Пресвятая Богородице!

Ты, «Всех скорбя-щих Радосте», услыши и мя, скорбнаго;
Ты, именуемая «Утоление печали», утоли и мою печаль;

Ты, «Купино Неопалимая»,
сохрани мир и всех нас от вредоносных огненных стрел врага;
Ты, «Взыскание погибших»,
не попусти и мне погибнути в бездне грехов моих.

На Тя бо по Бозе вся моя надежда и упование.

Буди мне в жизни временней Заступница,
и о жизни вечней пред Возлюбленным Сыном Твоим,
Господнем нашим Иисусом Христом, Ходатаица.

Научи мя Тому убо с верою и любовию служити,
Тебе же, Пресвятая Мати Божия,
Преблагословенная Марие, благоговейно чтити до скончания дней моих.

Аминь.


Рецензии